';

Καλοκαιρινές Συμβουλές: Με ασφάλεια στην θάλασσα και τον ήλιο

Ακτινοιαγνωστικό

Καλοκαιρινές Συμβουλές: Με Ασφάλεια στην θάλασσα και τον ήλιο!

Καθώς το καλοκαίρι ήδη έχει κάνει έντονη την εμφάνισή του, με υψηλές θερμοκρασίες και τα πρώτα μπάνια να ξεκινούν, είναι απαραίτητες μερικές συμβουλές από τον παιδίατρο σας ώστε να απολαύσει όλη η οικογένεια με ασφάλεια τις διακοπές της!

• Διασκέδαση στον ήλιο: το παιχνίδι στον ήλιο μπορεί να είναι διασκεδαστικό όμως κρύβει πολλούς κινδύνους. Για το λόγο αυτό καλό θα είναι να είστε προσεκτικοί με τα παιδιά και να ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες:

-για τα μωρά κάτω των 6 μηνών θα πρέπει να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση στον ήλιο και καλό θα είναι να είναι ντυμένα με ανοιχτόχρωμα ρούχα, μακρύ παντελόνι και μακρυμάνικη μπλούζα που θα προστατεύουν την ευαίσθητη επιδερμίδα τους από το έγκαυμα. Ωστόσο στις περιπτώσεις που δεν είναι εύκολο να ντύσετε τόσο το μωρό σας, καλό θα είναι να εφαρμόζετε στο σώμα του επαρκή ποσότητα αντηλιακής κρέμας με δείκτη προστασίας το λιγότερο 15, χωρίς να ξεχνάτε τις πιο μικρές περιοχές όπως το πρόσωπο και τις παλάμες. Εάν το παιδί εμφανίσει έγκαυμα μπορείτε να απαλύνετε την αίσθηση αυτή, εφαρμόζοντας κρύες κομπρέσες στην ταλαιπωρημένη από τον ήλιο περιοχή.

-για τα μεγαλύτερα παιδιά ισχύει ο βασικός κανόνας: Η καλύτερη προστασία είναι η αποφυγή της ηλιακής έκθεσης όσο το δυνατό περισσότερο, παραμένοντας στη σκιά και κυρίως στις ώρες μεταξύ 10 το πρωί με 4 το μεσημέρι.

-Το παιδί θα πρέπει πάντα να φοράει καπέλο, γυαλιά ηλίου με κατάλληλο σχεδιασμό για προστασία των ματιών έναντι στις UVA και UVB ακτίνες και ρούχα με στενή πλέξη.

-Το αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιείται πάντοτε με δείκτη προστασίας >15, ακόμη και σε μέρες με συννεφιά χωρίς ήλιο. Επιπλέον πρέπει να είστε σίγουροι πως εφαρμόζετε επαρκή ποσότητα αντηλιακού, την οποία ανανεώνετε κάθε 2 ώρες και οπωσδήποτε μετά το κολύμπι και τον ιδρώτα.

-Χρειάζεται να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί με τον ήλιο όταν βρίσκεστε κοντά στο νερό και την άμμο, καθώς εκεί γίνεται μεγαλύτερη αντανάκλαση της ακτινοβολίας και κινδυνεύετε περισσότερο για εγκαύματα.

• Προστασία των παιδιών από θερμοπληξία: Τα παιδιά δεν έχουν τις ίδιες αντιστάσεις με τους ενήλικες ως προς τη ζέστη και για αυτό δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο πολλά παιδιά πεθαίνουν από θερμοπληξία, γιατί κάποιος τα άφησε μέσα σε ένα ζεστό αυτοκίνητο. Για αυτό είναι απαραίτητα τα παρακάτω μέτρα προστασίας τους:

-Τις θερμές μέρες, όπου το θερμόμετρο και η υγρασία ξεπερνούν τα φυσιολογικά όρια, οι εξωτερικές δραστηριότητες των παιδιών δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 15 λεπτά.

-Πριν ξεκινήσουν τα παιδιά οποιαδήποτε δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σωστά ενυδατωμένα και να φροντίζετε να πίνουν ελεύθερα όσα υγρά επιθυμούν, ώστε να αποφεύγεται η αφυδάτωση. Επίσης ενδιάμεσα στα παιχνίδια τους θα πρέπει να υπάρχουν μικρά διαλείμματα που θα φροντίζετε να ξεδιψούν τα παιδιά. Σε περίπτωση που νιώσουν ζάλη και ναυτία θα πρέπει άμεσα να τα μεταφέρετε σε πιο δροσερά σημεία.

-Όταν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο, θα πρέπει να είστε βέβαιοι όταν κάνετε στάση πως βγάζετε τα παιδιά έξω μαζί σας και δεν τα αφήνετε μέσα.

• Προστασία στο νερό: Επειδή τα παιδιά βλέπουν το νερό σαν παιχνίδι και πολλές φορές μπορεί να παρασυρθούν θα πρέπει να τηρείτε τους παρακάτω βασικούς κανόνες ασφαλείας, ώστε το κολύμπι να είναι μόνο διασκεδαστικό και όχι επικίνδυνο:

-Δεν αφήνετε ποτέ από τα μάτια σας ένα παιδί μόνο του μέσα στο νερό. Χρειάζεται πολύ στενή επαφή με τα παιδιά και στην περίπτωση που δεν είστε γνώστες κολύμβησης ή πρώτων βοηθειών καλό θα είναι να σιγουρευτείτε πως υπάρχει ναυαγοσώστης στο σημείο που βρίσκεστε.

-Όταν επιτηρείτε τα παιδιά δεν πρέπει να ασχολείστε με καμία άλλη δραστηριότητα, όπως να διαβάζετε ένα βιβλίο ή να μιλάτε στο τηλέφωνο γιατί η προσοχή αποσπάται εύκολα.

-Εάν κολυμπάτε σε πισίνα φροντίζετε πάντα να έχετε σωσίβια σε κοντινή απόσταση και ένα κινητό τηλέφωνο σε περίπτωση ανάγκης.

-Μην εμπιστεύεστε ποτέ μόνο του το μωρό σας, ακόμη και εάν έχει παρακολουθήσει μαθήματα κολύμβησης.

-Σε περίπτωση που δεν εντοπίζετε το μωρό σας, πρώτα να κοιτάξετε μέσα στο νερό.

-Μην επιτρέπετε ποτέ στο παιδί να βουτήξει υποβρύχια εάν δεν έχετε ελέγξει πρώτα το βυθό για διάφορα αντικείμενα.

Με προσοχή στις λεπτομέρειες και σωστή εφαρμογή των οδηγιών από τον παιδίατρο σας, το καλοκαίρι ξεκινά για να γεμίσετε εμπειρίες και μόνο όμορφες αναμνήσεις!

Κλείστε το Ραντεβού σας

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κλείσετε ραντεβού στο Διαγνωστικό Κέντρο MEDIHALL , και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για επιβεβαίωση του ραντεβού σας.

*

*

*

*

*

Image module

Check – Up για την Γυναίκα.

Το Medihall προσφέρει ένα μοναδικό πακέτο check – up για την Γυναίκα στην προνομιακή τιμή των 95 ευρώ.

Image module

Check – Up για τον Άντρα.

Το Medihall προσφέρει ένα μοναδικό πακέτο check – up για τον Άντρα στην προνομιακή τιμή των 95 ευρώ.

Image module

Βασικός ‘Ελεγχος

Το Medihall προσφέρει τον πλήρη βασικό αιματολογικό στην προνομιακή τιμή των 30 ευρώ.

Πακέτα Προσφορών

Βρες εύκολα και γρήγορα το πακέτο εξετάσεων που θες και κλείσε το ραντεβού σου σε 2' μόλις λεπτά!