';

Καρδιολογικό

Ακτινοιαγνωστικό

Καρδιολογικό

Καρδιολογία είναι η ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με τις παθήσεις της καρδιάς. Η πρωταρχική ευθύνη της καρδιάς είναι η προώθηση του αίματος στη συστηματική κυκλοφορία, δηλαδή στους πνεύμονες, όπου αυτό οξυγονώνεται. Κατόπιν το προωθεί στο υπόλοιπο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι η καρδιά επηρεάζει το σύνολο του σώματος.

Η ίδια η καρδιά είναι ένας μυς που λειτουργεί σαν αντλία. Το μεγαλύτερο μέρος των μελετών στην καρδιολογία αφορά τις διαταραχές της καρδιάς και την αποκατάσταση, όπου είναι δυνατόν, της λειτουργίας της. Οι γιατροί που ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα της ιατρικής ονομάζονται καρδιολόγοι. Παρακολουθούν ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, υπέρταση, στεφανιαία νόσο, βαλβιδοπάθειες, αρρυθμίες, παθήσεις του περικαρδίου, μυοκαρδιοπάθειες, κ.α.

Το Καρδιολογικό Ιατρείο είναι άρτια εξοπλισμένο με μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής, που παρέχουν στο εξειδικευμένο προσωπικό του MediHall τη δυνατότητα για έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση καθώς και για αποτελεσματική θεραπεία. Οι εξετάσεις διενεργούνται χωρίς άγχος σε ένα υπερσύγχρονο και ανθρώπινο περιβάλλον, που επίκεντρο έχει τον ασθενή και την οικογένειά του.

Στο υπερσύγχρονο καρδιολογικό ιατρείο του MediHall παρέχονται οι ακόλουθες υπηρεσίες:

Holter Πιέσεως
Η ανάγκη για καταγραφή της πίεσης μέσα κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων του ατόμου καθώς και κατά τη διάρκεια του ύπνου του συνίσταται όταν υπάρχει πιθανότητα διάγνωσης υπέρτασης λόγω της επίσκεψης του εξεταζόμενου στο ιατρείο, κάτι που καθιστά τη μέτρηση μη αξιόπιστη. Το Holter Πιέσεως μετράει την πίεση ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο 24ωρο. Αποτελείται από μικρή καταγραφική συσκευή και περιχειρίδα που προσαρμόζεται στο βραχίονα. Στο Καρδιολογικό Ιατρείο του MediHall χρησιμοποιούνται Holter πίεσης και παρακολούθησης ασθενούς GIMA, με μεγάλες ευανάγνωστες οθόνες, 24ωρη καταγραφή και επισκόπηση, πολύ μικρό βάρος και δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων στον Η/Υ προς επεξεργασία, αποθήκευση, εκτύπωση.
Holter Ρυθμού
Το απλό ηλεκτροκαρδιογράφημα αδυνατεί να καταγράψει καρδιολογικά συμβάντα που εμφανίζονται σποραδικά, όπως για παράδειγμα αρρυθμίες. Σε αυτή την περίπτωση είναι επιθυμητή η συνεχής καταγραφή, ενώ ο εξεταζόμενος εκτελεί τις καθημερινές του δραστηριότητες. Η συνεχής καταγραφή γίνεται με το σύστημα Holter, το οποίο αποτελείται από φορητή, ελαφριά και διακριτική συσκευή και τα ηλεκτρόδια που απορρέουν από αυτήν και συνδέονται στον εξεταζόμενο. Η εξέταση είναι μη επεμβατική και ανώδυνη.
Δοκιμασία Κοπώσεως (Stress test ή Τεστ κοπώσεως).
Πρόκειται για μία απλή εξέταση που συμβάλλει στη διάγνωση και παρακολούθηση της στεφανιαίας νόσου. Βασίζεται στην ηλεκτροκαρδιογραφική παρακολούθηση του ατόμου κατά τη διάρκεια που αυτό εκτελεί σωματική άσκηση. Ως εξέταση ζητείται συχνά όταν ο εξεταζόμενος παρουσιάζει ανεξήγητους πόνους στον στήθος, αλλά και για παρακολούθηση ασθενών με στεφανιαία νόσο, ή παρακολούθηση ασθενών που έχουν υποστεί bypass ή αγγειοπλαστική.
Ηχοκαρδιογράφημα (ή Υπερηχοκαρδιογράφημα ή Υπερηχογράφημα ή Triplex καρδιάς)
Το ηχοκαρδιογράφημα επιτρέπει στον καρδιολόγο τη διάγνωση παθήσεων που σχετίζονται με το μέγεθος, το σχήμα και τη λειτουργικότητα των διαφόρων τμημάτων της. Βασίζεται στην εκπομπή υπερήχων (ήχων υψηλής συχνότητας) προς την καρδιά και στην καταγραφή των επιστροφών αυτών των ήχων. Βάσει αυτών των πληροφοριών παρέχεται εικόνα της καρδιάς, κατά συνέπεια το ηχοκαρδιογράφημα δίνει ανατομικές πληροφορίες. Πρόκειται για μία ανώδυνη και ολιγόλεπτη εξέταση. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην εκτίμηση της καρδιακής ανεπάρκειας, της λειτουργίας των βαλβίδων κτλ. Για τη διενέργεια του ηχοκαρδιογραφήματος χρησιμοποιείται η υπερσύγχρονη μονάδα υπερήχων DC-8 του οίκου Mindray με τη νέα τεχνολογία της Quad Processing και κεφαλές triple layer υψηλής απόδοσης.
Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ – Electrocardiogram EKG)
Το ΗΚΓ είναι μία ακίνδυνη και απλή μη επεμβατική εξέταση της δραστηριότητας της καρδιάς. Καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της παλλόμενης καρδιάς και επιτρέπει την έγκαιρη διάγνωση πολλών καρδιακών παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, οι αρρυθμίες, η μυοκαρδίτιδα, η περικαρδίτιδα κτλ. Η εξέταση είναι ολιγόλεπτη και συμπληρώνει την κλινική εξέταση του ατόμου. Χρησιμοποιείται ευρέως και ειδικότερα για την τακτική παρακολούθηση ασθενών με καρδιοπάθεια και ατόμων που θα συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες..
Holder νυκτερινής οξυμετρίας

Κλείστε το Ραντεβού σας

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κλείσετε ραντεβού στο Διαγνωστικό Κέντρο MEDIHALL , και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για επιβεβαίωση του ραντεβού σας.

*

*

*

*

*

Reload Captcha

Image module

Check – Up για την Γυναίκα.

Το Medihall προσφέρει ένα μοναδικό πακέτο check – up για την Γυναίκα στην προνομιακή τιμή των 95 ευρώ.

Image module

Check – Up για τον Άντρα.

Το Medihall προσφέρει ένα μοναδικό πακέτο check – up για τον Άντρα στην προνομιακή τιμή των 95 ευρώ.

Image module

Βασικός ‘Ελεγχος

Το Medihall προσφέρει τον πλήρη βασικό αιματολογικό στην προνομιακή τιμή των 30 ευρώ.

Πακέτα Προσφορών

Βρες εύκολα και γρήγορα το πακέτο εξετάσεων που θες και κλείσε το ραντεβού σου σε 2' μόλις λεπτά!