';

Γαστρεντερολογικό

Γαστρεντερολογικό Ιατρείο

Γαστρεντερολογικό

Γαστρεντερολογία είναι η ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία οξέων και χρόνιων παθήσεων του πεπτικού συστήματος, δηλαδή του οισοφάγου, του στομάχου, του λεπτού και του παχέος εντέρου, του ήπατος και του παγκρέατος. Το Γαστρεντερολογικό Ιατρείο του MediHall χαρακτηρίζεται από φιλικό περιβάλλον, στο οποίο ο ασθενής αισθάνεται οικεία, ενώ είναι επανδρωμένο με έμπειρους γαστρεντερολόγους. Στο Γαστρεντερολογικό Ιατρείο του MediHall πραγματοποιούνται οι ακόλουθες εξετάσεις:

Τεστ Δυσανεξίας στη Γλουτένη (ή Κοιλιοκάκη)
Η Δυσανεξία στη γλουτένη είναι χρόνια πάθηση του λεπτού εντέρου, κατά την οποία ο οργανισμός δεν την αποδέχεται. Είναι πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στη σίκαλη, στο κριθάρι κτλ. Η ύπαρξη γλουτένης στο λεπτό έντερο προκαλεί βλάβη στην εσωτερική του επιφάνεια και πιο συγκεκριμένα στην απορροφητική του επιφάνεια. Τα συμπτώματα ποικίλουν. Ενδεικτικά αναφέρονται εμετός, διάρροια, στομαχικές διαταραχές, απώλεια βάρους κτλ. Πολλά από τα συμπτώματα είναι κοινά με άλλες ασθένειες, γεγονός που δυσκολεύει τον εντοπισμό της κοιλιοκάκης. Η τελευταία εντοπίζεται με αιματολογικές εξετάσεις, αλλά και γαστροσκόπηση και βιοψία εντέρου.
ΥΤεστ Καλπροτεκτίνης
Η Καλπροτεκτίνη είναι πρωτεΐνη που βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και στα κόπρανα. Η μέτρησή της συνιστά ένα οικονομικό, μη επεμβατικό τεστ που ανιχνεύει τη φλεγμονή στο έντερο (φλεγμονώδης νόσος του εντέρου – IBD) και άρα τη διάκρισή της από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου (IBS). Στο τελευταίο τα επίπεδα καλπροτεκτίνης είναι φυσιολογικά. Η μέτρησή της επιπλέον επιτρέπει την παρακολούθηση της εξέλιξης της φλεγμονής και της ενδεικνυόμενης θεραπείας.
Γαστροσκόπηση
Είναι ενδοσκοπική εξέταση του ανώτερου πεπτικού συστήματος, δηλαδή του οισοφάγου, του στομαχιού και του δωδεκαδάκτυλου. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις παρατεταμένης ναυτίας και εμετών, καούρων, ξινίλων, γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, δυσκολίας στην κατάποση, πόνου στη άνω κοιλία, κα. Το γαστροσκόπιο είναι ένα πολύ λεπτό ελαστικό ενδοσκόπιο που εισέρχεται από το στόμα του ασθενούς, χωρίς να εμποδίζει την αναπνοή. Στην άκρη του φέρει κάμερα. Η εξέταση διαρκεί 5-10 λεπτά. Αν χρειαστεί τότε συλλέγεται δείγμα για βιοψία. Στο MediHall χρησιμοποιείται γαστροσκόπιο Olympus ESG 100 GIF:H170.
Κολονοσκόπηση (Colonoscopy)
Είναι ενδοσκοπική εξέταση του εσωτερικού του παχέος εντέρου. Βασικός σκοπός της είναι η πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, της τρίτης κατά σειρά αιτίας θανάτου από καρκίνο. Ο τελευταίος συνίσταται στην εξέλιξη πολυπόδων (colon polyps) σε καρκίνο. Η κολονοσκόπηση μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και στην αφαίρεση πολυπόδων και έτσι σε θεραπεία. Οι πολύποδες εμφανίζονται με διάφορες μορφές όπως αδενώματα, υπερπλαστικοί πολύποδες, οδοντωτοί πολύποδες και φλεγμονώδεις. Η ανάπτυξη πολυπόδων δε συνοδεύεται αναγκαστικά από εμφάνιση συμπτωμάτων, κατά συνέπεια είναι ιδιαίτερα σημαντική η διενέργεια προληπτικού ελέγχου με τη μορφή της κολονοσκόπησης. Συνίσταται να γίνεται από τα 50 και έπειτα και ανά πενταετία, εκτός και αν ο γιατρός κρίνει διαφορετικά.

Κλείστε το Ραντεβού σας

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κλείσετε ραντεβού στο Διαγνωστικό Κέντρο MEDIHALL , και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για επιβεβαίωση του ραντεβού σας.

*

*

*

*

*

Reload Captcha

Image module

Check – Up για την Γυναίκα.

Το Medihall προσφέρει ένα μοναδικό πακέτο check – up για την Γυναίκα στην προνομιακή τιμή των 95 ευρώ.

Image module

Check – Up για τον Άντρα.

Το Medihall προσφέρει ένα μοναδικό πακέτο check – up για τον Άντρα στην προνομιακή τιμή των 95 ευρώ.

Image module

Βασικός ‘Ελεγχος

Το Medihall προσφέρει τον πλήρη βασικό αιματολογικό στην προνομιακή τιμή των 30 ευρώ.

Πακέτα Προσφορών

Βρες εύκολα και γρήγορα το πακέτο εξετάσεων που θες και κλείσε το ραντεβού σου σε 2' μόλις λεπτά!